Dovolenka, zájazdy, ubytovanie, pobyty 2019

Vodice, Severná Dalmácia, Chorvátsko – pobyty, zájazdy, dovolenka

Vodice-Chorvatsko-Severna-Dalmacia_dovolenka_pobyt_ubytovanie

Vodice, rozkladajúce sa v malebnej zátoke asi 12 km severne od Šibeniku, je jedným z najatraktívnejších a najvyhľadávanejších letovísk Severnej Dalmácie. Toto očarujúce mestečko s nádherným palmovým nábrežím bolo pomenované podľa početných prameňov pitnej vody, ktoré tu na niekoľkých miestach vyvierajú.

Stredisko Vodice bolo pôvodne poľnohospodárskou a rybárskou dedinou, ale s rozvojom turistického ruchu sa z neho stalo vyhľadávané centrum rekreácie. Je obklopené vinicami a borovicovými hájmi a lemované peknou promenádou. Obľúbeným cieľom prechádzok je tiež prístav, kde kotvia výletné a rybárske lode. Navštíviť môžete aj trhovisko s rozsiahlou ponukou čerstvého ovocia, zeleniny a rýb.

Počasie a teplota mora – Vodice

Sea water temperature

 

Stará časť letoviska Vodice je veľmi atraktívna, skrýva totiž množstvo historických pamiatok. V čase tureckých útokov bolo mesto obklopené hradbami, z tejto doby sa zachovala iba tzv. Čarićova veža z 15. storočia. Neďaleko veže si môžete prezrieť cintorínsky kostolík sv. Kríža postavený tiež v 15. storočí.

V polovici 18. storočia v mestečku Vodice vyrástol aj farský barokový kostol "Nájdenie sv. Kríža". Už aj samotná prechádzka kľukatými vydláždenými uličkami, v ktorých sú ukryté štýlové reštaurácie, taverny, kaviarne a obchodíky so suvenírmi, je jedinečným zážitkom.

Na milovníkov kúpania a slnenia vo Vodiciach čaká prírodná štrková pláž, ktorá je na mnohých miestach doplnená kamennými mólami. Je lemovaná borovicovým hájom, ktorý poskytuje príjemný tieň. Čisté more láka nielen na oddych, ale aj na vykonávanie najrôznejších športov, ako je napríklad jazda na vodnom skútri, šľapadle, člne či nafukovacom banáne.

Ponuka pobytov – Chorvátsko, Vodice

 


Venovať sa tu môžete aj potápaniu, tunajšia potápačská škola organizuje v hlavnej sezóne veľmi obľúbené "podmorské fotosafari". Záujemcovia môžu využiť aj tobogán, trampolínu, tenisové či basketbalové ihrisko, zahrať si minigolf, alebo vyraziť na bicykloch na prieskum okolia. Obľúbená cyklistická trasa vedie na kopec Okita, z ktorého sa naskytá nádherný výhľad do okolia.

Vyhľadať najlepšie zájazdy – Chorvátsko 2019

 


Hlavná, "Modrá" pláž (Plava plaža) letoviska Vodice, je dlhá 4 km, je štrkovitá, miestami doplnená betónovými a skalnými plošinami. Pozvoľný vstup do mora je vhodný aj pre malé deti. Popri pláže je možné dôjsť do prístavného mestečka Tribunj.

Vo Vodiciach nájdeme dva hlavné hotelová strediská - na polostrove Punta a okolo hotelov Imperial a Olympia. V rade reštaurácií a krčmičiek je možné ochutnať vodické dezertné víno Maraština alebo špeciality z darov mora. Večer lákajú hostí disko kluby, nočné bary, reštaurácie či kasíno.



Booking.com